Vang Vieng och Luang Prabang

Sabadiee!

Vi har nu spenderat nastan tva veckor i detta underbara lilla land, Laos. Fran att ha tubat i VAng viene med
tusentals svenskar till att ha badat i vattenfall i sagolika Luang Prabang och kultiverat oss pa museum i Vientiene.

I Vang Vieng blev vi kvar ett tag, dels pa grund av var ansokan till Vietnam ( vara pass ar sa coola nu! massor av exotiska visum i!) och dels for att det ar en riktigt soft stad att hanga i. For er som inte vet sa ar Vang Vieng mest kand for naturen runt om och tubing i floden. Det gar ut pa att man hyr en tub, alltsa stor badring, och aker runt pa floden. Man kan ocksa svinga i lianer, aka vattenruschbana och gunga. Nagot som Julia alskade och mesiga jag undvek. Detta spenderade vi nagra dagar med att gora och resten av dagarna hangde vi mest runt. Vi cyklade till nagra grottor en dag, lyckade hitta en pool att svalka oss med ( ett hotell med en helt sinnesjuk utsikt) en dag och resten av tiden hangde vi med folk och sag pa 'Vanner'  pa olika barer.

Vi ar nu i tidigare namnda Luang Prabang med tva danskar som vi traffade i Nong Khai for nagra veckor sedan. Det var de som lockade oss med China, dit vi btw aker i borjan av nasta vecka i sallskap med dem. De heter Ida och Mattias ( Julia kanner sig som hemma!) och kommer vara vart resesallskap for ett tag framover. Och om ni undrar, vi pratar nagon konstig mix mellan svenska/danska/engelska, later sakert forjavligt i andras oron. Vi kommer resa runt i "Yunnan province" och bland annat besoka staderna Kunming, Dali and Lijianng. Men vi ar oppna for forslag sa om du har nagra tips i sodra China, shoot!

Hursomhelst, den har staden ar helt underbar! Vang vieng hade ocksa sin charm omringat med hoga berg men helt arligt sa var inte sjalva staden sa imponerande. Kan kanske ha nagot att gora med alla vara vanner the bagpackers.. Staden ar med pa Unesco varldsarvslista och det syns vart man an gar. Fransk arkitektur blandat med laoistiska boenden och gron lumighet. Och mekong saklart! En av de vackraste stader jag har varit i tror jag. Och tillskillnad fran ungdomskollot i Vang vieng ar den har staden betydligt vuxnare. Ganska skont med omvaxling.

Nu ska vi snart bege oss hem en snabbis och sedan ar det Luang prabangs kanda night market som galler. Gatumaten har ar nastan lika god som i Nong Khai!

Stor kram fran oss bada!

tips: Det finns just nu tva album ute fram var resa pa Facebook!


Kommentarer
Postat av: cilla

jag dör litegrann för det låter så jävla nice

2009-03-20 @ 17:39:09
URL: http://paris.webblogg.se/
Postat av: Papsen Erno

Jag blir mer o mer lycklig av att läsa vad ni har för er !! Låter helt underbart som en mixad djugnel/urban/cultrual walkbikeswim-movie, Yeaaa !!

2009-03-21 @ 10:54:33
Postat av: Anonym

Hej

Underbart låter det hela!!! man blir grön av avund.

Här i Sverige har vintern tagit ett nytt järngrepp. Det är kallt och idag blåser det nordlig kuling. Men det är iallafall ljusare och det gläds vi åt.

I söndags hade vi biopremiär i det nya biorummet. Gerd,Tommy, Mårten, Klara,Kikki och Totte kom och åt kalops och sedan såg vi en aktionrulle. Surround-ljudet kom väl till pass.

jag tror du kommer att gilla det Matilda.

Massor med kramar från mamma

2009-03-24 @ 08:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0