"Its freeking Chinattown all over!" (uppdaterat)


Japp. it is freeking chinatown all over. And then add some more and here you go, China! You can understand that
The Saweedish girls ( our new "groupname" from NK) is really excited! And I can gladly tell you that Julia is the one doing all the shopping! ( untill now any way..)  After spending three days here the calm autmosphere from Nong Khai and Laos feels distant..

Men det borjade sadar for oss Saweedish girls. Vi skiljdes fran de danska vannerna i Luang Prabang da vi inte kande oss klara med staden. Sa vi begav oss helt enkelt ensama mot det stora stora landet och resan var inte den basta. Det borjade med att vi tillbringade tre timmar ute i ingenstans for att vanta pa en nattbuss ( det vart morkt....)  som tur var sa var det en ungdomsgard brevid som skrattande foljde var angest over att missa bussen. Men den kom! Det var en slepper bus som var fylld med mansfolk. Och sa vi da. Vi trangde in oss i en sang, jag lekte hjalte och lat julia ligga innersrt, med andra ord jag fick en man brevid mig.. Mycket eh... knappt. Men tyvarr sa blev vi bada JATTE aksjuka och tillbringade stor del av resan i plastpasar. Detta gjorde att vart forsta mote med China inte var sa lyckat, tva sma flickor som knappt kunde sta pa benen tog oss over gransen.

Men!! Sa bra det kunde bli! Vi tog oss till en stad men stannade bokstavligen bara 13 minuter da vi kande att vi behovde bli omhandertagna av vara danska vanner. Vi kom till Jinhong och allt vande. Vi checka in pa ett guesthouse som lag vi ett collage, tog en lang dusch och blev snabbt medbjudna att se pa universitetet. Vi blev glatt uppvisade for de studenterna som laste engelska som genast borjde stalla fragor. En av de visste laskigt mycket om Sverige och langtade efter att aka till Lappland.. (?) Pa kvallen somnade vi tidigt i vara ljuvliga sangar, resans billigaste boende men absolut basta sangen! Foljande dag tillbringade vi med att uppleva staden by foot, Julia gjorde lite shopping, vi hangde i parker och at annorlunda mat.

Nu har vi varit i Kunming sedan i onsdags, efter annu en nattbuss som var sjukt mycket battre an den i Laos, tack Chinas motorvagar,  som ar den storsta staden i Yunnan, cirkus 3 miljoner. Har ar det annu mer Chinatown, det ar mycket av allt overallt. Vi bor pa ett charmigt guesthouse i utkanten som aven ar en lokal bar dar det hanger massa coola kineser.
Vi promenerar runt, shoppar, ater o njuter av det moderna stadslivet. Som paminner massa om europa men samtidigt totalt skiljer sig!

Och i gar tog vi en lokal buss ut i nagon forot, valdigt nojda att vi inte tog taxi, hoppade dock av vid fel station och fick traska i 55 min.. Men det var vart det for vi fick se PANDOR!!!!! Ah!! Som tur var ar ida helt besatt av Pandor sa aven jag o Julia forstod hur haftigt det var..  Jag kan utlova filmer med pandor som gungar. resten av Zoo var dock mest deprimernade, bjornar o gorillor intrangde i miniminiburar. Och just det, Tigrar!! Woohoo! De  hade det lite battre stallt.

Nuar det frukost time, jag har antligen fatt min grot med banan o Julia njuter av sina scamble eggs med bacon.. och sen ar det glasogonshopping igen.. Vi har redan gjort ett par var (okej jag gjorde ett par i Vientiene oxa..) och nu ska vi dit igen och se om vi hittar flera.. Jag kanner rmig lite girig med mina hm, 6 par glasogon(ink sol) i vaskan men Julia har lugnat mig och  sagt att jag far kopa flera sa lange de ar billiga..

Snon dar hemma kanns avlagsen o inget vi dirket saknar. Men viser anda framemot att vi kanske kommer att fa skymta bergstoppar kladda i sno fran Dali. Oberserva SKYMTA. Inte kanna av det minsta. HAr vi sagt att det ar betydligt svalare har? Typ svensk sommar i Juni..

La long!

imagine Laos..

Vi ska verkligen forsoka ladda upp fler bilder fran detta fina alnd! Fran vattenfall och fran batturer till
vackra tempel och nattmarknader!

men... internet ar inte det basta har, inte ens pa dessa free internet datorer ( kan kanske vara anledningen...) pa vart guesthouse ( china). Detta innebar att det inte blir nagra nya bilder pa fejan heller pa ett tag..

Den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange!

Vang Vieng och Luang Prabang

Sabadiee!

Vi har nu spenderat nastan tva veckor i detta underbara lilla land, Laos. Fran att ha tubat i VAng viene med
tusentals svenskar till att ha badat i vattenfall i sagolika Luang Prabang och kultiverat oss pa museum i Vientiene.

I Vang Vieng blev vi kvar ett tag, dels pa grund av var ansokan till Vietnam ( vara pass ar sa coola nu! massor av exotiska visum i!) och dels for att det ar en riktigt soft stad att hanga i. For er som inte vet sa ar Vang Vieng mest kand for naturen runt om och tubing i floden. Det gar ut pa att man hyr en tub, alltsa stor badring, och aker runt pa floden. Man kan ocksa svinga i lianer, aka vattenruschbana och gunga. Nagot som Julia alskade och mesiga jag undvek. Detta spenderade vi nagra dagar med att gora och resten av dagarna hangde vi mest runt. Vi cyklade till nagra grottor en dag, lyckade hitta en pool att svalka oss med ( ett hotell med en helt sinnesjuk utsikt) en dag och resten av tiden hangde vi med folk och sag pa 'Vanner'  pa olika barer.

Vi ar nu i tidigare namnda Luang Prabang med tva danskar som vi traffade i Nong Khai for nagra veckor sedan. Det var de som lockade oss med China, dit vi btw aker i borjan av nasta vecka i sallskap med dem. De heter Ida och Mattias ( Julia kanner sig som hemma!) och kommer vara vart resesallskap for ett tag framover. Och om ni undrar, vi pratar nagon konstig mix mellan svenska/danska/engelska, later sakert forjavligt i andras oron. Vi kommer resa runt i "Yunnan province" och bland annat besoka staderna Kunming, Dali and Lijianng. Men vi ar oppna for forslag sa om du har nagra tips i sodra China, shoot!

Hursomhelst, den har staden ar helt underbar! Vang vieng hade ocksa sin charm omringat med hoga berg men helt arligt sa var inte sjalva staden sa imponerande. Kan kanske ha nagot att gora med alla vara vanner the bagpackers.. Staden ar med pa Unesco varldsarvslista och det syns vart man an gar. Fransk arkitektur blandat med laoistiska boenden och gron lumighet. Och mekong saklart! En av de vackraste stader jag har varit i tror jag. Och tillskillnad fran ungdomskollot i Vang vieng ar den har staden betydligt vuxnare. Ganska skont med omvaxling.

Nu ska vi snart bege oss hem en snabbis och sedan ar det Luang prabangs kanda night market som galler. Gatumaten har ar nastan lika god som i Nong Khai!

Stor kram fran oss bada!

tips: Det finns just nu tva album ute fram var resa pa Facebook!


Changed plans!!



Matilda: Julia, do you want to go to China?
Julia: No! Absolutely not!

two days later...

Julia: Matilda.....
Matilda: mhm..
Julia: I think we should go to China!

And here we are, we are going to China in two weeks from now!  Oh my Buddha!!!

on the other side

efter en manad i nongkhai har vi nu forflyttat oss till andra sidan floden, och alltsa borjat vart resande! vi befinner oss just nu i laos huvudstad, vientiene. idag har vi sokt lite olika visum och varit mycket kulturella.
vi bor pa ett helt okej guesthouse, syri2, dricker billig beerlao och forfasas over de dyra priserna...
"10 kronor!! for en padthai???"  imorgon tar vi bussen vidare mot vangviene!

jag forstar om ni tycker att vi ar daliga pa att lagga upp bilder, tyvarr kan jag inte lova er att vi ska battra oss, nu har jag namligen suttit och forsokt lagga upp bilder i 45 minuter utan resultat. alltsa, vi far se hur det gar med den saken.
kan lova er att jag ska gora mitt basta iallafall!

kop chai!! tesco blue stripe & tilak

Men har kommer bilder!!


Goodbye Nong Khai!

 




Trevliga norskor ( Julia var eld och lagor!)

Vi avnjot en fransk frukost i Vientiene ( Julia frossade i bacon/cheese/omelett/baugette)

Cheeseus?



Not just rubbish.

Lalalalaaa.

RSS 2.0