Best names ever

Thailanska barn far ett langt namn nar de fodds och ett kort, ett smeknamn. Dessa namn ar valdigt, valdigt varienade och for oss vasterlanningar kan det vara svart att inte dra pa smilbanden nar de presenterar sig..

Dessa ar hittils hogst upp pa topplistan:

Beer
Oil
Tack Fanta ( en av munkarna)
Ice
Guitar
Doughnut
Vov ( uttalas "wow")
Pop

Och sa har vi ju vara nya namn. Mitt ar ju som tidigare namnt Tila(k) vilket jag nu fatt reda pa betyder
"My love" mkt nojd. Julia har ocksa fatt ett, det borjade bra; Boa vilket betdyder ngt i stil med Drottningen av Lotusblommorna. MEN efter som Lotus ar samma sak som TESCO (enorm mataffar) har sa har hennes smeknamn snabbt gatt over till TESCO, eller som vara kara engelsman sager; Blue Stripe.


UPDATE!

vi lever, laget i nongkhai ar som vanligt slappt & harligt. dock sa har temperaturen stigit rejalt pa senaste! de forsta veckorna vi var har var dte filt som gallde pa natterna, nu ar detta ett minne blott. numera ar vi bade nakna och svettiga hela natterna igenom!!
det ar ungefar 40 grader varje dag, pa kvallarna nagot svalare. stromavbrott har ocksa borjat bli en del av vardagen, alltsa min (julias) pannlampa har kommit VAL till pass!

andrade resplaner! skolorna har i nongkhai har finalexams nasta vecka och sen sommarlov, alltsa inget mer teaching for oss! det man da far gora ar att renovera skolor, mala och dona, nagot vi kanner racker att gora en vecka.
darfor kommer vi ta oss vidare till laos en vecka tidigare an planerat. dar ska vi stanna i vientiene ett par dagar, bla for att soka visum till vietnam, sen tar vi oss vidare till vang vien och luang prabang (stavning??) sen far vi se!!!

har far ni se lite vad vi har haft for oss pa senaste tiden..



 




 





 












Favorite quotes

Dan to Julia " Why do you wearing black nail polish? Do you want to talk about something, are u depressed?"


Natalie "Fuck I need to go to Lao"


Renee " The Saaweeedish girls...."


Ben " Fuck, I made the happiest boy cry today!"


The monks to Tilak " You looks like Joker in Batman...."


Max " So you are the Swedish girls who danced "Small frogs" in front of the monks?"


David aka Jude Law "So you are the blond butcher from Sweden who wears Dr Martens, bow tie and loves to drink beer?"

Klara " But itsn't fastfood. It's streetfood."


i wish i was a man....

for pa nongkhais storsta nattklub, bar nanas, far namligen killarna ofrivlllig, gratis massage av ladyboys inne pa toaletterna nagot vi absolut inte skulle banga pa. vad de vasterlandska manliga volontarerna an sager!

we have a confession.....

OKEJ, ja, vi flortar med munkarna!!!

Slappt?

Livet som volontar i Nong Khai ar valdigt varierande. Vi gar upp vid atta varje dag, gor aggrora i var elektriska wok och dukar fram yoghurt och flingor ( frukosten ar typ dagens dyraste mal, helt seriost), sen kommer Kate och hamtar upp oss kvart i nio och sa cyklar vi bort till Scorpion school. Dar har vi lektioner fram till tolv och sedan gar vi ner till lararrummet och ater lunch. Efter det sa cyklar vi hem till vart dorm o forbereder nasta dags lektioner. OM vi inte aker direkt till poolen saklart (som vi gor varannan dag typ...Fast nu vill vi inte kopa ngn mer solskyddskram for de e svinsvindyrt sa vi har en liten solbreak..den har hallit i 1 dag hittils...) for da gor vi forberedelserna dar. MEN allt detta innebar att vi ar lediga i princip varje dag fran klockan ett.. Sa vad gor vi da?





"Ata myror?"

Japp. Nice. Vill du ha nagra maskar kanske? Eller en skorpion? Grashoppa far det bli! Och en liten sot mask!


Detta inlagg ar dedikerat till...



RENEE, from Oxford, resans latt ballaste tjej, sjukt rolig! har precis var humor, drar det dock ett steg landre vilket gor det annu battre.
ARJAN, from Amsterdam, hm.. resans jobbigaste? Nu slar Julia mig men hon stor sig faktikst annu mer pa honom an jag! Fast han var ganska rolig nar han fatt isig lite o cyklar hem i natten vilt sjungade pa "I like to move it move it" 

En romantisk battur pa Mekong

Ett maste nar du ar i Nong Khai (eller Lao) ar att ta sig en tur pa Mekong och
titta pa den vackra batturen. Sa i lordags drog vi ihop alla till en "karlekstur" med en
langsam mysig bat. En av de basta sakerna var den harliga 90talspopskivan de satte pa,
denna bat ar det enda stallet i nk dar du hittar fler vasterlanningar an oss volontarer, Julia
went wild och gjorde ett antal musikupptradanden for passagerarna.
 



"The day we celebrate the HEART"

Det ar sjalvklart att vi aven har i Thailand ska fira denna viktiga hogtid. Sa vi
larde dem lite karleksord, inga "oherdeliga" saklart, o sa fick de ga loss med saxen ( oj vad jag kampade med att lara en unge vad sax hette men nopp, ingen framgan dar inte!) och lata karleken floda. OCH nej, ci tvingade inte de att gora kort till oss, det var helt deras ide!


Antligen sa fick aven jag lite karlek! Hittils ar det bara "teacher Julia" som ar vacker och
"teacher Tila" som ar " Monkey" "Funny"  och deras favortisyssla i borjan var att peka pa mig och skratta.. Ah just det,
de gillar mina skor oxa.. och min klocka som lyser.. (CASIO I GULD!!!!!)


Det har ar en av favoriterna, "Poor", han ar stum och har ngn slags skada mer som vi inte luckas rakna ut vad det ar, men han ar aboslut gladaste och mest energirika ungen vi
nagonsin traffat!! Helt underbar!! Har hjalper Julia honom med att klippa ut hajrtan,


samtidigt i nk...

nu har vi borjat kanna oss hemmastadda i var nya stad, nongkhai. vara larar-karriarer gar hogre uppat for varje dag som gar. vi kampar pa med vara 4-5-6-graders! allt ar faktiskt valdigt bra, shyssta med-volontarer (kan det heta sa??), underbar mat och trevliga thailandare.

det storsta problemet vi har just nu ar val varmen, jag vet faktiskt inte hur varmt det ar (har inte sett en termometer sen jag kom hit) men jag kan gissa pa att det ar runt 35 grader pa dagarna. men vi ar ju inte dom som sitter still nar problemen kommer, nej nej, vi hittade snabbt ett hotell med en pool som vi nu har belagrat ca 75 % av var vakna och lediga tid, sa ni behover inte vara oroliga for oss precis, haha.  

just nu ar matilda (eller tila som hon foredrar) och har grammatik-lektion med munkarna! nagot som hon har varit nervos over i flera dagar, haha. jag darimot, ska ha conversation med dom lite senare, det ar tydligen betydligt mycket enklare, man svarar bara pa fragor om livet utanfor templet, typ. kan ju bli intressant! tydligen far dom den mesta informationen om sadant fran TV annars, sa jag har forberett mig pa att svara pa saker som skillnaden mellan FBI och CSI och sant.



matilda har haft flera personliga kriser under denna resa, p.g.a sitt namnbyte. forst hette hon alltsa MATT (som vi skrev i forra inlagget). men det funkade inte, det var for svart att uttala. da testade vi med TILDA. icke det heller.
darfor kan jag stolt idag presentera for er... TEATCHER TILA!
 


var allas favorit, HEAD-SHOULDERS-KNEES-AND-TOES, KNEES-AND-TOES



har ar varan balkong, och det absolut basta stallet att lasa bocker pa! det ar aven har vi har vara matlagningskurser, bilder fran dom kommer senare.



farskpressad apelsinjuice kan man kopa nastan varsomhelst. kostar ca 15 bath, vilket ar 3-4 svenska kronor. (det ar annat an oslo-priserna det, tjejer! haha)

datorn jag sitter pa just nu ar inte den snabbaste om jag uttrycker mig enkelt, sa tyvarr hinner jag inte ladda upp nagra fler bilder idag. nu ska jag ivag och lara munkpojkar allt jag kan!!!!

la-gon! JULIA

(tila halsar saklart)



sabaadeewkaa (med reservationer for felstavning)

framme i nongkhai! det forsta vi ser ar en ode tagstation, vi ar hungriga och trotta. vi fick namligen inte plats pa nattaget, sa vi fick sitta upp de 12 timmarna hit. matildas sate var bland det varsta, manga tjocka thailandare maste ha suttit pa den platsen tidigare, det fanns namligen inte det minsta kvar av stoppningen som gor resan liite mer komfortabel. sa ja, vara bakdelar var val med latta ordval ganska omma. val framme i nongkhai (som vi har fatt for oss ar thailands 4 storsta stad) var det somsagt, ode. men kacka som vi ar, lyckades vi overtyga var tuktuk-chaffor att vi INTE ville hoppa av vid the border (the border? yes, yes come with me!) utan faktiskt skulle stanna har i NK.

ett par timmar och en valbehovlig frukost senare blev vi och var nyfunna hollandska van, arjan, upplockade av rick, en av ledarna for travel to teach. arjan var (ar) en MYCKET intensiv person. ta oss och multiplicera med 100. detta kan bli 5 spannande veckor!

manniskorna har ar skona, vi har hyrt oss tva fina orangea cyklar (nr 3 o 4) som vi numera tar oss runt pa i mycket behaglig temperatur. vi hanger med dom andra volontarerna pa ett shysst stalle som heter warmup. vi ska dit snart och kolla pa fotboll (pa julias begaran).

idag hade vi forresten vi forsta lektion i thai, sa bara sa ni vet sa heter matilda numera MATT. matilda ar for langt och krangligt for thailandarna. men ni kan vara lugna, jag har kvar min ratta identitet, haha.

la-long!
julia & MATT


NK






Wanna go upstairs and see the pingpongshow?










Nu ar vi alltsa framme. Jaha. Thats it eller? Suck. Va det tvunget att va annu battre an vi trott? Och rakna da med att vi hade sjuukt hoga forvantningar. Pad Thai, spring rolls, banana pancake, frut shake, massage, waxning (!), tokshopping, pool-pa-hostel-taket, galna tuktukresor,batar och skytrain och en underbar hetta. God ol har vi oxa! ( men bara i lagom mangder, saklart!)

Imorgon aker vi, efter ett mkt trevligt mote med Mr Thai, vidare till nasta destination, Nong Khai (NK).

Pingpong, yes no? 

RSS 2.0